Heb zojuist je binnenkomende boek rustig uitgelezen. Ben oprecht zeer geraakt.
Wat een mooi leerzaam document over jullie samen en over jou. En wat zitten er veel zeer herkenbare parallel lopende gebeurtenissen/herkenningen in. Ook roept het op tot meer verdieping of bestudering van zaken, die jij aanstipt. Heb geregeld de muziek, die jij/jullie(Gwan) beluisteren tijdens het lezen opgezocht en beluisterd. Heb Rob de opdracht gegeven dat hij daar luister lijst van maakt als hij het boek leest. Dank je wel voor de ontroerende, aangrijpende mooie leerzame tijd die ik met het lezen van je boek heb gehad. En ik ga er nog heel lang van “nagenieten”.

 

Datum: vrijdag, 12 maart 09:18:03 +0100
Aan: Anneke
Onderwerp: Re: meer muziek

lieve lieve Anneke,

gisteren was ik aan het beeldbellen met m’n vriendin Joki. Ergens halverwege moest zij iets rommelen aan haar telefoon en dus besloot ik ook even het geluid ipv over de boxen, gewoon over m’n laptop binnen te laten komen. Dat was voor Youtube het sein om de muziek ook maar weer aan te zetten. “Woman” van John Lennon knalde er tussendoor. Ik zette hem gauw op pauze, om het gesprek niet te veel te verstoren, maar had Lucas weer wakker er bij. Want toen wij nog vers verliefd op de Schoterweg woonden, kwam hij een keer thuis met dit singeltje. Ik zat aan de naaimachine groene velours gordijnen te naaien voor onze kamer. En hij zette deze muziek op om mij z’n liefde te verklaren.

Pas toen ik het gesprek beëindigd had en ik koffie ging zetten, terwijl “Woman” opnieuw door de luidsprekers schalde, hoorde ik dit zinnetje, na “Woman”: “Hold me close to your heart” Ik schrok er gewoon van! Dát was het liedje dat hij bedoeld had (op blz. 208). En ik maar zoeken naar het liedje met die titel. Oh… romantiek is ècht niet aan mij besteed…

Ik dacht: dat moet ik je even laten weten. Om je muzieklijst compleet te maken: https://youtu.be/ZhfWiU8wGCc

liefs,

Joke

Anneke:
Sleutelwoorden: