vormgeving omslag www.willekevrij.nl
uitgegeven door GVMedia

Dansen met Lucas

Nog voordat ze kinderen kregen ontmoetten Joke en Lucas voor het eerst pelgrims die op weg waren naar Santiago de Compostella, toen ze een fietstocht maakten van de westelijke voet van de Pyreneeën naar de oostelijke. Vanaf dat moment was het een gegeven in hun leven: ooit zouden ze die tocht maken.

Zo’n 28 jaar later komt het er van: Lucas start in Irún om naar Santiago de Compostella te lopen, Joke vliegt naar Santiago en samen vervolmaken ze de tocht door naar Fisterra te lopen, naar “het einde van de wereld”.

Twee weken na de thuiskomst blijkt dat Lucas een tumor in zijn linkerlong heeft, ter grootte van een CD. De verhalen over de pelgrimstocht waren nog niet verteld, of de volgende reis stond al voor de deur.

“Een openhartig verslag van deze twee reizen, compleet met alle conflicten die zich onderweg aandienen, ondersteunt de emotionele, op sommige momenten zelfs hilarische, correspondentie die Joke voert in de tien maanden die zij samen met haar man op weg is naar het einde van een andere wereld: de wereld met Lucas”.

 

Lezersreacties: