lieve Nicole,

gisteren at ik met bloemen. Tegenwoordig heb ik 2 vriendinnen waar ik één keer in de maand mee kook. En al 2x doen we dat met bloemen. Wat erg leuk is, want dan moet ik in m’n tuin kijken wat er bloeit en dan moet ik gaan Google-en of het eetbaar is en dan kom ik er achter wat de werking is en wat je kunt eten en ook natuurlijk recepten.

We zaten ook gisteren weer bij elk gerecht te ploffen van schoonheid en lekkerte. En vanmorgen, toen we elkaar de foto’s stuurden, vertelde Marjan dat ze de hele nacht had staan koken. Toen wist ik weer dat ik de hele nacht op reis was geweest. Op het verkeerde station was uitgestapt (ik dacht dat ik al in Den Bosch was, maar ik stond op een station van zo’n klein tussenplaatsje waar ik nog nooit van gehoord had). Dan weer m’n schoenen ergens had laten liggen, dan weer m’n tas, dan weer allebei.

Ik moest weer op de trein en jij ook. En nu weet ik niet meer, of ik buitengesloten was toen de trein weer vertrok of jij. Of niemand. Maar ik dacht wel: ah… wat zul jij het ook leuk vinden, dat bloemenkoken.

Kruidenkaaspakketjes met Indische roosDe Oost-Indische kerspakketjes had ik gemaakt. Bloemen en bladeren geplukt in de ochtend en alles in een vaasje in de koelkast gezet voor de avond. Toen ’s avonds een vullinkje gemaakt van 100 gr Mon Chou, een half klein uitje, een plukje bieslook, anderhalve eetlepel kookroom en anderhalve eetlepel mayonaise, een gesnipperd blad van de Oost-Indische kers en wat peper en zout. O, en nog sap van een kwart citroen. Dat vullinkje op een blad gelegd, dichtgevouwen, prikkertje er in en bloemetje er bovenop. Het was ongelofelijk heerlijk…

liefs,
Joke

droom
Sleutelwoorden: