lieve zussen,

ooit ging mij opvallen, dat ik alleen maar kon schrijven, over de avonturen met andere mensen. Ik vond dat mooie avonturen en merkte, als ik ze vertelde, dat mensen er door geïnspireerd raakten. Dus zocht ik een manier om de avonturen op internet te zetten. Dan wilde ik eigenlijk ook, dat de mensen die mij er toe inspireerden óók gezien werden.

Zo is de website voor de Schijnheilige Delicatessen ontstaan. Hoe de Orde van de Schijnheilige Delicatessen zèlf ontstaan is, is een verhaal op zich. Dat vertel ik nu niet. Maar feit is wel, dat sinds ik de website heb, er steeds meer mensen bij komen. Zelfs mijn moeder staat op deze website. Dus toen ik gisteren weer even op die website was, vond ik het ineens – zo met de verjaardagen van 66,66% van mijn zussen – zo raar dat jullie er niet bij staan. Zeker nadat ik Mariëtte weer een tekst had gestuurd, die op haar geïnspireerd was. En zo heb ik van Petra en Marda ook teksten –  alhoewel nog niet allemaal op schrift- die allemaal hoofdstukken zijn in de verhalen die ik doe.

Dus leek het me tijd dat ik jullie ook vraag: willen jullie onderdeel zijn van de Orde der Schijnheilige Delicatessen? Je hoeft er weinig voor te doen: eigenlijk gewoon alleen maar “deel uitmaken van”. En ik hang er dan teksten bij. Die ik natuurlijk eerst aan jullie laat lezen.

Àls jullie dat willen, dan is het enige dat jullie een naam nodig hebben. De namen van de zusters van de Order der Schijnheilige Delicatessen worden bepaald door datgene dat ze het lekkerste vinden. Zo heet mama zuster Stoofpeertje (maar dan in het Frans). En omdat ik natuurlijk niet kon kiezen, wat ik het lekkerste vond, hebben de eerste zusters van de Orde mij een naam gegeven: Soeur Nouvelle Cuisine. Omdat dat ging over kleine verrassende dingen die nog niemand kende.

Mochten jullie willen zien wie er allemaal nog meer bij horen, dan is dit de website: http://www.schijnheiligedelicatessen.nl/ . O, en als jullie wel willen lezen hoe het ontstaan is, dan vind je dat hier: http://www.schijnheiligedelicatessen.nl/geschiedenis/zonder-orde/ (doorklikken op “mijn orde”).

Ik hoor van jullie!

liefs,

Joke

Schijnheilige Delicatessen
Sleutelwoorden: