Astrid

“Wat een mooi, indringend, confronterend, ontroerend, energiek, verrassend en bijzonder boek. Zelden (misschien wel nog nooit) zo’n soort boek gelezen. Wat schrijf je mooi en integer over het hele pelgrims gebeuren en dat je de fase van Lucas ziek zijn ook als een pelgrimage hebt ervaren. Zo is het natuurlijk ook. Als je het op deze manier beschrijft en vormgeeft dan geeft het een extra dimensie. Dit is inspirerend door de bredere kijk die je erop geeft.

Wil

“Ik heb je boek gelezen en vond het heel liefdevol en indrukwekkend. Het zet je aan tot nadenken over je eigen leven en het einde daarvan.”

Linda

Ik heb het ook uit, ik ga nu verder met de extra’s op de site. Het boek nodigt uit tot zowel dóór willen blijven lezen, als een tijdje mijmeren over elk stukje tekst. Ik wil het nog eens gaan lezen, maar dan rustig, voor meer ruimte voor herkauwen.

Janny

Het is aangrijpend, ontroerend, spannend, hoewel ik weet hoe ‘het’ afloopt, maar telkens weer de vraag Hoe doen ze dit samen? Het is een reisboek, maar vooral een beschrijving van liefde, voor elkaar en voor en van de mensen om hen heen. Het is elkaar verstaan, en soms niet, bewegen, stilte, muziek, dansen. Geschreven in de geheel eigen stijl van Joke, die ik door dit boek beter heb leren kennen en van wie ik nog meer houd, als dat al kan.